Komentár kuchára
Keď potrebujete niečo rýchle a chutné navariť na nedeľný obed :)
Popis
Recept na bravčovú panenku alebo bravčové medailónky s veľmi chutnou syrovou omáčkou. Obed pripravený za pár minút, ktorý zasýti celú rodinu.
- Bravčová panenka recepty
- 2 PL Olej recepty
- Soľ recepty
- Cesnak (sušený alebo čerstvý) recepty
- Čierne korenie mleté recepty
- Provensálska zmes recepty
- 50 g Maslo recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 KS Tavený syr (črievko) recepty
- 50 g Tvrdý syr recepty
- štipka Soľ recepty
- 300 ml Mlieko recepty
- Zelenina mix (voliteľné, môže byť a nemusí) recepty
Omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku si nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a korením provensálkym a čiernym mletým. Mäsko necháme postáť aspoň hodinu.
-
Krok 2.
Odstaté mäsko rukou jemne roztlačíme a dáme na panvičku na rozohriaty olej. Z prudka opečieme len cca nejaké 3 minútky z každej strany a preložíme na tanier na chvíľu odležať. Tým si zachová šťavnatosť.
-
Krok 3.
Pripravíme si omáčku. Ak sa nám výpek z mäsa príliš nespálil tak môžeme rovno v ňom pripraviť bešamel. V inom prípade robíme na masle. Takže rozohrejeme tuk, pridáme múku, oprážime a zalejeme mliekom. Privedieme do varu, pridáme syr v črievku a nastrúhaný tvrdý syr. Podľa chuti dosolíme a ak chceme, tak si pridáme aj nejakú zeleninku. Ja som dala varenú brokolicu.