Recept
Popis
Pečené bravčové koleno v rímskom hrnci - recept ako pripraviť chutný a výdatný obed pre celú rodinu v jednom hrnci.
Potrebujeme:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ako prvé namočíme rímsky hrniec do studenej vody (cca 1 hodinku).
-
Krok 2.
V hrnci rozpustíme 2-3 PL bravčovej masti, na ktorej speníme cibuľu. Pridáme kapustu, ochutíme rascou a na miernom ohni podusíme domäkka.
-
Krok 3.
Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, posypeme rascou a koreninami na americké zemiaky.
-
Krok 4.
Do hrnca vložíme podusenú kapustu, pridáme očistené nevarené zemiaky a bobkový list. Pridáme cesnak a údené koleno. Zakryjeme hrniec a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 3-4 hodinky na 180-200 stupňov celzia. V prípade dochutenia pridáme cca 2dcl tmavého piva. Dobrú chuť!