Popis
Pečené bravčové koleno v rímskom hrnci - recept ako pripraviť chutný a výdatný obed pre celú rodinu v jednom hrnci.
- 2 KS Bravčové koleno recepty
- 50 g Kapusta kyslá recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 2 PL Rasca (mletá alebo celá) recepty
- 3 KS Bobkový list recepty
- 2-3 PL Bravčová masť recepty
- 2 PL Korenie na zemiaky (na americké zemiaky) recepty
- 2 dl Pivo tmavé recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ako prvé namočíme rímsky hrniec do studenej vody (cca 1 hodinku).
-
Krok 2.
V hrnci rozpustíme 2-3 PL bravčovej masti, na ktorej speníme cibuľu. Pridáme kapustu, ochutíme rascou a na miernom ohni podusíme domäkka.
-
Krok 3.
Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, posypeme rascou a koreninami na americké zemiaky.