Recept
Popis
Hortobáďske palacinky ako palacinky na slano plnené mletým mäsom. Výborný pokrm, ktorý si môžete doladiť podľa chuti. Recept na plnené slané palacinky
Mäsitá plnka:
- 500 g Bravčové mleté mäso recepty
- 1 KS Paradajka recepty
- 1 KS Paprika recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 175 g Kyslá smotana recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 3 PL Olej recepty
- 0,5 - 1 PL Múka hladká (na zahustenie) recepty
- 500 g Múka hladká recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 4 dl Mlieko recepty
- 1 dl Pitná voda (perlivá) recepty
- trošku Cukor kryštálový recepty
- 1 štipka Soľ recepty
Na cesto (solené palacinky):
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme papriku a nakoniec paradajku (lečový základ).
-
Krok 2.
Pridáme mäso a dôkladne ho opečieme. Šťavu zahustíme smotanou a múkou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a mäso vyberieme z panvice.
-
Krok 3.
Pripravíme cesto na palacinky z ingrediencií. Palacinky naplníme mäsom. Pred podávaním prelejeme zostatkom z omáčky.