Recept
Popis
Náš recept na bravčovú panenku je vychytaný a tradovaný už roky. Medailóniky z bravčovej panenky na dubákovej omáčke s opekanými zemiakmi.
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 100 g Maslo recepty
- Petržlenová vňať recepty
- 700 g Bravčová panenka recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 KS Cibuľa (väčšia) recepty
- 2-3 strúčik Cesnak (podľa chuti) recepty
- 100-150 g Hríb dubový (čerstvé) recepty
- 1 dl Biele víno recepty
- Smotana na varenie recepty
- Limetková šťava (podľa chuti) recepty
- Muškátový oriešok (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Medailóniky z bravčovej panenky na dubákovej omáčke s opekanými zemiakmi.
-
Krok 2.
Zemiaky predvarené a upečené na panvici na masle a dochutené s petržlenovou vňaťou. Medailóniky - nakrájaná vysušená panenka na cca 3 cm šírku - posolíme, okoreníme a upravené na panvici z každej strany cca 3 minúty restujeme spolu s cibuľou a cesnakom na masle.
-
Krok 3.
Do výpeku pridáme nakrájané dubáky na plátky, pridáme soľ, korenie a podlejeme s vínom. Varením sa alkohol odparí. Podlejeme zeleninovým vývarom. Prevaríme a zahustíme smotanou.
-
Krok 4.
Omáčku môžeme zjemniť s maslom. Dochutíme šťavou z limetky a strúhaným muškátovým orieškom.