Recept
Komentár kuchára
V obchode som objavila balenie čerstvých brusníc, hneď dom začala premýšľať, čo z nich uvarím. A keďže mám veľmi rada sladko-slané kombinácie jedál, zamierila som ku mäsovým výrobkom a do košíka som vložila krkovičku, pretože ku sladkým omáčkam mi najvic pasuje bravčové mäso.
Popis
Vychytaná Bravčová krkovička s brusnicovou omáčkou. Náš recept na bravčovú krkovičku s brusnicami si naozaj obľúbite. Vyskúšajte ho
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčová krkovička recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 5 strúčik Cesnak recepty
- 2 KS Jablko recepty
- 500 g Brusnice recepty
- 500 g Zemiaky recepty
- Mlieko recepty
- 150 g Maslo recepty
- Tymián (čerstvý na dozdobenie) recepty
- 200 g Cukor kryštálový recepty
- Smotana na šľahanie recepty
- Soľ recepty
- Čierne korenie mleté recepty
- Olej recepty
- Tymián recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: Cibuľu si na nakrájame na malé kocky a opražíme do sklovita na oleji. Krkovičku dobre umyjeme, osolíme a okoreníme a zo všetkých strán sprudka opečieme na cibuľke, aby sa zatiahlo.
-
Krok 2.
Do pekáča s pokrievkou si preložíme opečené mäso, prilejeme výpek z panvice, na kocky nakrájané jablká, cesnak a tymián. Zakryjeme a pečieme na 200 stupňoch približne 2 hodiny. Mäso priebežne podlievame vodou a otáčame, aby nebolo suché.
-
Krok 3.
Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme mlieko a prepražené maslo. Vymixujeme na kašu.
-
Krok 4.
Brusnicová omáčka: Na panvici si cukor roztopíme na karamel, pridáme celé umyté brusnice a miešame kým sa nám brusnice nerozvaria a vznikne akoby sirup. Pridáme asi 200ml výpeku z mäsa, dochutíme soľou a čiernym korením a zjemníme troškou šľahačkovej smotany.