listok

Komentár kuchára

V obchode som objavila balenie čerstvých brusníc, hneď dom začala premýšľať, čo z nich uvarím. A keďže mám veľmi rada sladko-slané kombinácie jedál, zamierila som ku mäsovým výrobkom a do košíka som vložila krkovičku, pretože ku sladkým omáčkam mi najvic pasuje bravčové mäso.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Cibuľu si na nakrájame na malé kocky a opražíme do sklovita na oleji. Krkovičku dobre umyjeme, osolíme a okoreníme a zo všetkých strán sprudka opečieme na cibuľke, aby sa zatiahlo.

  • Krok 2.

    Do pekáča s pokrievkou si preložíme opečené mäso, prilejeme výpek z panvice, na kocky nakrájané jablká, cesnak a tymián. Zakryjeme a pečieme na 200 stupňoch približne 2 hodiny. Mäso priebežne podlievame vodou a otáčame, aby nebolo suché.

  • Krok 3.

    Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme mlieko a prepražené maslo. Vymixujeme na kašu.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.