V obchode som objavila balenie čerstvých brusníc, hneď dom začala premýšľať, čo z nich uvarím. A keďže mám veľmi rada sladko-slané kombinácie jedál, zamierila som ku mäsovým výrobkom a do košíka som vložila krkovičku, pretože ku sladkým omáčkam mi najvic pasuje bravčové mäso.
Mäso: Cibuľu si na nakrájame na malé kocky a opražíme do sklovita na oleji. Krkovičku dobre umyjeme, osolíme a okoreníme a zo všetkých strán sprudka opečieme na cibuľke, aby sa zatiahlo.
Do pekáča s pokrievkou si preložíme opečené mäso, prilejeme výpek z panvice, na kocky nakrájané jablká, cesnak a tymián. Zakryjeme a pečieme na 200 stupňoch približne 2 hodiny. Mäso priebežne podlievame vodou a otáčame, aby nebolo suché.
Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme mlieko a prepražené maslo. Vymixujeme na kašu.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.