Na prípravu kapustných listov si musíme v slanej vode poriadne uvariť kapustu. Varíme je približne hodinu.
Zatiaľ čo sa nám varí kapusta si pripravíme ryžu. Na oleji opražíme ryžu, zalejeme vodou a varíme 20 minút.
Hotovú ryžu necháme vychladnúť. Zmiešame ju s mletým mäsom, pridáme červenú mletú papriku, čierne mleté korenie a soľ. Všetko spolu poriadne zmiešame.
Uvarenú kapustu necháme vychladnúť. Keď je studená, opatrne trháme listy. Listy naplníme zmesou z ryže a mletého mäsa. List zrolujeme a dáme na dno hlbokého hrnca. Predtým ešte do hrnca dáme kyslú kapustu.
Naplnené listy opatrne zalejeme paradajkovým pretlakom a do vrchu dolejeme vodou. Varíme 45 minút na miernom stupni. Uvarené kapustné listy podávame s chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť!
Pre pridávanie komentára sa prihláste.