Popis
Ak už máte dosť mäsových guliek v paradájkovej omáčke vyskúšajte tento recept s klopsami.
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mleté mäso recepty
- 1 KS Vajce slepačie recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- Múka hladká (Na obaľovanie) recepty
- Olej (Na vyprážanie) recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 štipka Červená paprika sladká recepty
- 2 KS Rožok recepty
- 70 g Paradajkový pretlak recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 ČL Cukor kryštálový recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- 4 KS Nové korenie recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.
-
Krok 2.
Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.
-
Krok 3.
Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.