Deni  profilový obrázok

Porcií 4
Minút70
NáročnosťStredná

(4 / 5)
Videné: 30 925 x
Vytvorené: 28.05.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : Deni

Popis

Ak už máte dosť mäsových guliek v paradájkovej omáčke vyskúšajte tento recept s klopsami.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  • Krok 2.

    Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.

  • Krok 3.

    Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.

Kuchár/ka

Načítam obsah...