Popis
Recept na bravčové pečené pochádza z rakúskej kuchyne a recept na sviečkovú omáčku zo slovenskej kuchyne. Táto kombinácia s domácou parenou knedľou je nebíčko v papuľke. Dobrú chuť!
- 1 Kg Bravčové karé recepty
- 10 g Rasca recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
- 4 KS Mrkva recepty
- 1 KS Zeler recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- 1 l Pitná voda recepty
- 1 kocka Bujón hovädzí recepty
- 250 ml Smotana na varenie recepty
- Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
Sviečková omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Bravčové karé v celku umyjeme a poriadne ho nakoreníme z každej strany. Dáme na plech a pečieme pod alobalom 70 minút pri 200 °C.
-
Krok 2.
Sviečková omáčka : Mrkvu a zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. V tlakovom hrnci vo vode s bobkovým listom a bujónom poriadne rozvaríme zeleninu.
-
Krok 3.
Keď je zelenina rozvarená, bobkový list vyberieme a všetko rozmixujeme ponorným mixérom.