Recept
Popis
Úžasná koložvárska kapusta výborný tip na obed alebo na večeru. Tento recept je upravený podľa mojej chuti, ale určite bude chutiť aj vám. Tak skúste si navariť koložvársku kapustu a neoľutujete!
Potrebujeme:
- 500 g Kapusta kyslá recepty
- 500 g Mleté mäso recepty
- 2 KS Klobása recepty
- 100 g Slanina recepty
- 250 ml Smotana na varenie recepty
- 300 g Ryža recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- Nové korenie (podľa chuti) recepty
- 1 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 ČL Horčica recepty
- Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ryžu si uvaríme ako zvyčajne.
-
Krok 2.
Na panvici rozohrejeme olej. Zrestujeme mleté mäso, ktoré osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak, horčicu.
-
Krok 3.
Klobásu a slaninu nakrájame na drobné kúsky a pridáme ich do panvice k mäsu. Restujeme asi 15 minút.
-
Krok 4.
Potom pridáme kyslú kapustu a pražíme ešte 20 minút všetko spolu.
-
Krok 5.
Keď je ryža uvarená všetko spolu zmiešame a dáme do zapekacej misy.
-
Krok 6.
Dáme ju do rúry zapiecť na 180 °C na 15 minút.
-
Krok 7.
Nakoniec pridáme smotanu na varenie a poriadne všetko spolu zmiešame.