Komentár kuchára
Tento recept pochádza od pána Pištu M. so Sedlíc. Raz keď som ochutnal jeho guláš, dva dni som ho naháňal nech mi dá recept. Teraz keď som ho uvaril doma, tak mi gurmáni ruku podávali :) No veľká vďaka patrí predsa len Pištovi... Hold, je to macher na diviaka.
Popis
Môj osvedčený, chutný a jednoduchý recept na diviačí guláš. Tento guláš je ten najlepší aký sme kedy jedli a určite ho budeme opakovať. Recept na kotlíkový diviačí guláš
- 3 Kg Diviak (výrez) recepty
- 2 Kg Cibuľa recepty
- 400 g Brusnice (sušené) recepty
- 10 strúčik Cesnak (pretlačený) recepty
- 1 balenie Paradajkový pretlak (cca 400g) recepty
- 1 balenie Korenie na divinu recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie (podľa chuti) recepty
- 2-3 PL Červená paprika sladká recepty
- 5 l Vývar (z diviačej kosti) recepty
- 400 g Bravčová masť recepty
- 500 g Šampiňóny recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Guláš z diviaka pre 10 l. kotol
-
Krok 2.
Na oleji alebo na masti spražíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso z diviaka... ja som mal asi niečo nad 3 kg. Pár krát premiešame nech sa zatiahne. Pomedzi to pridáme korenie na divinu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak, samozrejme aj mletú sladkú papriku... premiešame a pridáme aj paradajkový pretlak.
-
Krok 3.
Vývar som si pripravil na 5l vody Mäsový MASOX extra lebo som nemal kosti z diviaka a pridal som aj bob. list (asi 5), celé nové korenie (asi 8 guličiek), soľ. Trochu vývaru som pridal do kotla k mäsu a asi 20 minút som ho podusil. Neskôr som dolial zvyšok.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil