Mäkučké plnené rožteky, ktoré sú lahodné aj na druhý či tretí deň. Úžasné cesto, skvelá náplň - toto proste musíte vyskúšať a očariť každú návštevu. Držím prsty!
Cesto : Z vlažného mlieka a droždia spravíme kvások, ktorý vlejeme do misky s hladkou múkou,1 vajcom, štipkou soli, cukrom a kyslou smotanou.
Spracujeme na cesto a necháme nakysnúť 2 hodiny.
Rožky budeme plniť vanilkovým pudingom, škoricou zmiešanou s cukrom a kúskami čokolády.
Po nakysnutí si cesto rozdelíme na tri časti.
Vyvaľkáme na tenký plát, natrieme roztopeným maslo a narežeme si trojuholníky.
Naplnený trojuholník rolujeme od najširšej časti po najužšiu.
Škoricu s cukrom posypeme po celom pláte a tak režeme trojuholníky a rolujeme.
Hotové rožteky ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 20 minút pri 180°C.