Popis
Francúzske karamelové kocky sú úžasné, lahodné a na jazyku sa priam rozplývajúce. Recept zrejme pozná väčšina z vás, keďže má už nejaký ten rok. No pre vás čo ste ho ešte nerobili, odporúčam vyskúšať a zamilujete si tento zákusok.
- 5 PL Múka polohrubá recepty
- 6 PL Cukor kryštálový recepty
- 6 KS Vajce recepty
- 1 PL Kakao recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 50 ml Olej recepty
- 1 l Pitná voda recepty
- 3 KS Zlatý klas recepty
- 130 g Cukor kryštálový recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 2 PL Kakao recepty
- 7 KS Vaječný bielok recepty
- 300 ml Mlieko recepty
- 4 PL Cukor kryštálový recepty
- 2 KS Šľahačka v prášku recepty
Plnka:
Šľahačkový krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus: bielky s 1 PL cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Zvyšný cukor vyšľaháme so žĺtkami, pridáme olej, preosiatu múku, kypriaci prášok a kakao. Zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech. pečieme cca 20 minút na 180°C.
-
Krok 2.
Plnka: väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme polovicu cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a uvaríme. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a druhej polovice cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto dáme najprv svetlú plnku, necháme trocha stuhnúť a tak dáme tmavú plnku. na koniec ide šľahačka.
-
Krok 3.
Šľahačkový krém: cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme šľahačku v prášku a vyšľaháme. Dáme na plnku. vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou.