listok
Mária Fiľakovská

Porcií 8
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 162 x
Krtková torta

Korpus:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava korpusu - vyšľaháme si bielka s polovičkou kryštálového cukru. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame v mise dokopy. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom a vanilkovým cukrom. K vymiešanému maslu pridáme pomaly žĺtka, teplé mlieko a zmes múky. Posledný pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame. Cesto prelejeme na tortovú formu, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme 30 minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť, potom 2 cm od kraja orežeme dookola a stredok vydlabeme lyžicou a rozdrvíme do misky.

  • Krok 2.

    Plnka - vyšľaháme šľahačku a zmiešame s mascarpone, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh, nastrúhanú čokoládu a premiešame.

  • Krok 3.

    Na cesto dáme napoly prekrojené banány, plnku a vrch posypeme rozdrveným cestom do kôpky. Trocha pritlačíme a dáme do chladničky.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.