Popis
Venčeky z odpaľováneho cesta sú takou klasikou asi v každej domácnosti. Potešia a svojou chuťou pohladia dušičku ak je chuť na sladké ;)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V hrnci zohrejeme vodu, pridáme štipku soli a maslo. Do zohriatej vody (nemala by vrieť) pridáme naraz múku a miešame aby sa nevytvorili hrčky. Cesto miešame cca 5 minút, tým ho odpaľujeme. Keď sa nelepí na steny hrnca, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame po jednom vajíčku a mixujeme na najnižších otáčkach. Keď je hmota lesklá, dáme do cukrárenského vrecúška a striekame kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 20 minút na 180°C. Pozor! Pri pečení prvých 10 minút nesmieme rúru otvárať. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme stredom.
-
Krok 2.
Krém uvaríme klasický ako puding akurát do mlieka pridáme vaječné žĺtky. Do teplého pudingu zamiešame maslo a vrstvíme tiež cez cukrárenské vrecko na venčeky.