Popis
Tento recept na medový krémeš je u nás veľmi obľúbený. Krémeš je veľmi chutný preto ho robievame aj cez týždeň vo všedný deň.
- 500 g Múka hladká recepty
- 200 g Cukor práškový recepty
- 1 ČL Sóda bikarbóna recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 2 KS Vaječný žĺtok recepty
- 1 PL Včelí med recepty
- 100 g Hera recepty
- 1 l Mlieko recepty
- 200 g Cukor kryštálový recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 2 KS Vaječný žĺtok recepty
- 120 g Vanilkový puding recepty
- 250 g Maslo recepty
- 500 ml Smotana na šľahanie recepty
- 100 g Cukor kryštálový recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 2 balíček Stužovač šľahačky recepty
Pudingový krém:
Šľahačka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z múky, cukru, vajíčok a ostatných ingrediencií vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na cca 3mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na 180 stupňov 8 - 10 minút.
-
Krok 2.
Vanilkový krém si pripravíme nasledovne. Väčšiu časť mlieka dáme zohriať spolu s cukrom a žĺtkami. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame puding a klasický uvaríme. Do teplého zamiešame maslo a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom.
-
Krok 3.
Navrstvíme na upečené kolieska vychladnutý puding, na to šľahačku a dáme odstáť do chladničky. pred podávaním posypeme práškovým cukrom.