Recept
Popis
Jablková štrúdľa trocha inak ako sme zvyknutý. Tento recept na jablkovú štrúdľu pochádza z Rakúska. Je vynikajúci a odporúčam ho vyskúšať.
Potrebujeme:
- 1 KS Lístkové cesto (cesto na štrúdľu) recepty
- 1,5 Kg Jablko recepty
- 100 g Hrozienka recepty
- 100 g Cukor kryštálový recepty
- 30 g Škoricový cukor recepty
- RUM (UM) (podľa chuti) recepty
- Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- 1 KS Vajce recepty
- Cukor práškový (podľa potreby) recepty
- 100 g Strúhanka recepty
- Maslo (podľa potreby) recepty
- 100 g Vlašské orechy (menšie kúsky) recepty
- 1 l Mlieko recepty
- 1 balíček Vanilkový puding recepty
- 50 g Cukor kryštálový recepty
- Solamyl (podľa potreby) recepty
Orechová strúhanka
Vanilkový krém
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravte si cesto sami alebo pripravte cesto, ktoré ste si kúpili. Hrozienka pokvapkáme rumom a necháme odstáť.
-
Krok 2.
Orechová strúhanka : Pre orechovú strúhanku speníme maslo na panvici. Pridáme strúhanku a na miernom ohni pomaly pražíme do zlatista. Ku koncu vmiešajte orechy, krátko ich opečte a opäť zložte zo sporáka.
-
Krok 3.
Olúpte a ošúpte jablká a rýchlo pokvapkajte citrónovou šťavou. Potom podľa kyslosti jabĺk pridajte viac alebo menej cukru, primiešajte klinčekový prášok a silnú štipku škorice. Rúru predhrejeme na 180 ° C horúcim vzduchom, natrieme vhodný pekáč maslom.
-
Krok 4.
Najlepšie je natrieť pripravené štrúdľové cesto tak, aby štrúdľa spočívala na papieri na pečenie. Asi na polovicu cesta natrieme orechovú strúhanku. Na vrch posypte jablká a hrozienka. Zvyšný povrch cesta výdatne potrieme rozpusteným maslom, okraje preložíme a závin zrolujeme.
-
Krok 5.
Konce dobre utesnite a pomocou papiera na pečenie štrúdľu zdvihnite do panvice. Cesto potrieme vajíčkom a pečieme 40 - 50 minút do zlatista .
-
Krok 6.
Vanilkový krém : Z uvedených ingrediencií uvaríme riedky puding, ktorý trocha zahustíme Solamylom.
-
Krok 7.
Hotový závin vyberte, nechajte ho vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom. Do taniera si vlejeme trocha vanilkového krému, vložíme závin a podávame.


Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept