Dominika Huszáriková profilová foto

Porcií 7
Minút80
NáročnosťStredná

(5 / 5)
Videné: 8 071 x
Vytvorené: 15.04.2021

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Popis

Jablková štrúdľa trocha inak ako sme zvyknutý. Tento recept na jablkovú štrúdľu pochádza z Rakúska. Je vynikajúci a odporúčam ho vyskúšať.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pripravte si cesto sami alebo pripravte cesto, ktoré ste si kúpili. Hrozienka pokvapkáme rumom a necháme odstáť.

  • Krok 2.

    Orechová strúhanka : Pre orechovú strúhanku speníme maslo na panvici. Pridáme strúhanku a na miernom ohni pomaly pražíme do zlatista. Ku koncu vmiešajte orechy, krátko ich opečte a opäť zložte zo sporáka.

  • Krok 3.

    Olúpte a ošúpte jablká a rýchlo pokvapkajte citrónovou šťavou. Potom podľa kyslosti jabĺk pridajte viac alebo menej cukru, primiešajte klinčekový prášok a silnú štipku škorice. Rúru predhrejeme na 180 ° C horúcim vzduchom, natrieme vhodný pekáč maslom.

  • Krok 4.

    Najlepšie je natrieť pripravené štrúdľové cesto tak, aby štrúdľa spočívala na papieri na pečenie. Asi na polovicu cesta natrieme orechovú strúhanku. Na vrch posypte jablká a hrozienka. Zvyšný povrch cesta výdatne potrieme rozpusteným maslom, okraje preložíme a závin zrolujeme.

  • Krok 5.

    Konce dobre utesnite a pomocou papiera na pečenie štrúdľu zdvihnite do panvice. Cesto potrieme vajíčkom a pečieme 40 - 50 minút do zlatista .

  • Krok 6.

    Vanilkový krém : Z uvedených ingrediencií uvaríme riedky puding, ktorý trocha zahustíme Solamylom.

  • Krok 7.

    Hotový závin vyberte, nechajte ho vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom. Do taniera si vlejeme trocha vanilkového krému, vložíme závin a podávame.

Načítam obsah...