Jana Szabó  profilová foto

Porcií 6
Minút60
NáročnosťStredná

(3.13 / 5)
Videné: 5 735 x
Vytvorené: 26.12.2020

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Komentár kuchára

Tieto koláčiky polovica Slovenska nepozná a tá druhá zasa miluje. Ja som ich nepoznala, ale zamilovala som sa do nich na prvý hlt.

Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z uvedených surovín spracujeme lesklé nelepivé cesto a odložíme ho na dve hodiny do chladničky. Dva bielky vymiešame s cukrom na polevu. Nesmie byť príliš hustá, nepoužívame mixér, ale pekne ručne vareškou v mištičke aspoň 5 minút.

  • Krok 2.

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a povykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko dáme malou lyžicou do stredu polevu. Nesmie tiecť. Ak je riedka, primiešame ešte troška cukru. Kolieska s polevou dáme do rúry na 160 stupňov a pomaly pečieme, pokým poleva nezozlátne a cesto bude upečené.

  • Krok 3.

    Upečené kolieska necháme vychladnúť a potom už ich len pozlepujeme hladkou stranou marhuľovým džemom. Skladujeme v chlade, v krabici.

Načítam obsah...