Komentár kuchára
Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasne
Popis
Tento tvarohový koláč s pomarančovým želé patrí v našej rodine medzi top desiatku. Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasne
- 5 KS Vajce recepty
- 205 g Cukor kryštálový recepty
- 205 g Múka hladká recepty
- 1 KS Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 100 g Čokoláda na varenie recepty
- 100 ml Horúca voda (teplá) recepty
- 100 ml Olej recepty
- 500 g Tvaroh jemný recepty
- 250 g Mascarpone recepty
- 1 KS Vanilkový cukor recepty
- 60 g Cukor práškový recepty
- 1 kelímok Smotana na šľahanie recepty
- 1 KS Želatína (v prášku) recepty
- 1 l Pitná voda recepty
- 1 KS Pomarančový džús v prášku recepty
- 7 PL Cukor kryštálový recepty
- 2 KS Zlatý klas recepty
Plnka:
Želé:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.
-
Krok 2.
Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.
-
Krok 3.
Po vychladnutí zalejeme ovocným želé, ktoré pripravíme nasledovne: 750 ml vody dáme variť s cukrom, v 250 ml vody rozmiešame džús a zlatý klas, keď voda s cukrom vrie, vlejeme do nej rozmiešaný zlatý klas a džús. Povaríme len 1-2 minútky, odstavíme.