Domáce veterníky ako naše pudingovo maslové venčeky. Výborný recept
Vanilkové Venčeky s maslovo-pudingovým krémom. Myslím že u nás sú to tie najlepšie venčeky čo sme kedy jedli. Na každý sviatok či oslavu, patria na náš stôl. Pridajte sa k nám sú ako domáce veterníky
/ Cesto podľa Hanky Soudné / V hrnci zvariť vodu so soľou a s tukom, pridať múku a nechať za stáleho miešania "odpaľovať" asi 5 minút, potom stiahnuť z platne a miešať do vychladnutí. Do vychladnutej hmoty zašľahať po jednom vajcia, naplniť do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a vytláčať na plech venčeky. Striekajú dve vrstvy a hlavne ďaleko menšie než aké sa dajú kúpiť v cukrárni, preto im môj mužský hovorí "dvojhubky".
Piecť 15 minút na 200 stupňov, potom stlmiť na 170 a piecť ešte 10 minút. Po celú dobu pečenia radšej vôbec neotvárať rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerezať a nechať vychladnúť.
Krém: Uvariť hustý puding, zakryť fóliou proti vysýchaniu a nechať úplne vychladnúť. Potom prešľahať ručným elektrickým šľahačom. Zmäknuté maslo vyšľahať do peny a postupne do neho zašľahať vychladnutý puding. Vložiť do cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a venčeky naplniť. Hotové poliať polevou a nechať v chladničke aspoň hodinku uležať.
Poleva: Vymiešať a ihneď potierať venčeky. Z tohto množstva urobím cca 40 kúskov, ale záleží na priemere špičky.