Recept
Popis
Nie len vynikajúco vyzerá ale je to úžasný zákusok. Recept ako od babičky na Jahodové rezy so smotanovým krémom
Korpus:
- 4 KS Vajce recepty
- 200 g Cukor kryštálový recepty
- 8 PL Horúca voda recepty
- 8 PL Olej recepty
- 200 g Múka hladká recepty
- 1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- Marmeláda recepty
- 500 g Jahody (cca) recepty
- 3 balenie Želatína (Tortové želé od Dr.Oetkera) recepty
- 10 PL Cukor kryštálový recepty
- 750 l Pitná voda recepty
- 3 kelímok Kyslá smotana recepty
- 2 kelímok Smotana na šľahanie (31%) recepty
- 6 PL Cukor kryštálový recepty
- 1 balenie Vanilkový puding (bez varenia Olé Dr.Oetker) recepty
Ďalej potrebujeme:
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus: Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny, prišľahať vodu a olej, potom pridať múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na stredne veľký plech (40x27cm, vymazať maslom a obsypať hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
-
Krok 2.
Potom nechať vychladnúť, pomazať marmeládou, natrieť krémom, ozdobiť čerstvými jahodami a zaliať želatínou (použila som 3 balíčky červeného Tortové želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne schladnúť).
-
Krok 3.
Krém: 3 tégliky kyslej smotany, 2 tégliky smotany na šľahanie (31%), 6 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový puding bez varenia Olé (Dr.Oetker). V mise zmiešať smotany, šľahačku a cukor, potom vsypať puding a všetko zľahka prešľahať.