V hrnčeku si ohrejeme trochu mlieka, do neho rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme múku (ja miešam hladkú s polohrubú, ale nie je to nutné, stačí hladká), vlejeme kvások, pridáme žĺtky, olej, soľ a zvyšok vlažného mlieka a vymiešame hladké nelepivé cesto. Necháme v teple pekne vykysnúť.
Vykysnuté rozdelíme na 24 bochníkov, necháme pod igelitom ešte asi 10 minútiek odpočinúť a potom jednotlivo plníme tvarohom ako buchty, ukladáme na plech s papierom na pečenie spojom dolu, sploštíme do tvaru koláča a necháme kysnúť pod igelitom cca 30 minút. Potom do každého urobíme jamku (ja používam po vzore svojej babičky vajíčko omotané vreckovkou), keď urobím všetky jamky, rozklepneme ho, rozšľaháme a potierame s ním koláče), naplníme lekvárom, okraje potrieme vajcom a celé posypeme posýpkou. Pečieme asi 25 minút na 170 stupňov.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.