Popis
Dobrým venčekom nikdy nič nepokazíte. jednoduchý recept na Venčeky s pudingovým krémom
- 250 ml Pitná voda recepty
- 90 g 100% tuk OMEGA recepty
- 140 g Múka hladká recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 4ks Vajce recepty
- 4 KS Vajce recepty
- 600 ml Mlieko recepty
- 2 balíček Vanilkový puding recepty
- 6 PL Cukor kryštálový recepty
- 2 balíček Vanilkový cukor recepty
- 250 g Maslo recepty
- 200 g Cukor práškový (preosiaty) recepty
- 1 PL RUM (UM) recepty
- 1 PL Citrónová šťava recepty
- 3 PL Horúca voda recepty
Krém:
Poleva:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.
-
Krok 2.
Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu ... nezráža sa ani nerobí pucíky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.
-
Krok 3.
Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušne mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.