Popis
Roláda tiramisu je tak úžasný dezerat že ho budete okamžité skrívať aby vydržal aspoň do večera. recept na Tiramisu ruláda
- 6 KS Vajce recepty
- 6 PL Cukor práškový recepty
- 3 PL Múka polohrubá (vrchovaté) recepty
- 1 PL Solamyl (vrchovatá) recepty
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 balenie Piškóty (dlhé cukrárenské, 12ks) recepty
- 1 hrnček Instantná káva (vychladená) recepty
- 0,5 dl Amareto recepty
- 750 g Mascarpone recepty
- 3 PL Cukor práškový recepty
- 1/2 balíček Stužovač (želatínový) recepty
- 1 balenie Šľahačka v prášku recepty
- 150 ml Mlieko (studené) recepty
- 1 ČL Kakao (posyp) recepty
Náplň:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).
-
Krok 2.
Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.
-
Krok 3.
Krém: Iba vyšľaháme Mascarpone s cukrom a za stáleho šľahania vsypeme pozvoľna stužovač. Ten nie je potrebná v prípade, že kúpite, ako ja, plnotučné Mascarpone. To je dosť pevné aj bez stužovača.