Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút60
NáročnosťStredná

(4.88 / 5)
Videné: 5 932 x
Vytvorené: 01.04.2019

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň
Tiramisu roláda špeciál

Recept

Popis

Roláda tiramisu je tak úžasný dezerat že ho budete okamžité skrívať aby vydržal aspoň do večera. recept na Tiramisu ruláda

Korpus:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).

  • Krok 2.

    Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.

  • Krok 3.

    Krém: Iba vyšľaháme Mascarpone s cukrom a za stáleho šľahania vsypeme pozvoľna stužovač. Ten nie je potrebná v prípade, že kúpite, ako ja, plnotučné Mascarpone. To je dosť pevné aj bez stužovača.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Šľahačku som použila, ako už mnohí moji priaznivci tuší, instantné, a to 2 sáčky prášku od Dr.Oetkera na 200ml veľmi vychladeného mlieka. Drží krásne tvar aj druhý deň.

  • Krok 5.

    Pozn .: Teda úprimne povedané, do druhého dňa vydrží iba v prípade, že ju uzavrite do komory s dvoma krvilačnými pitbulmi :))

Načítam obsah...