Popis
Osviežujúci pomarančový rez so šľahačkou a kakaom. Je to zákusok ktorí musíš spraviť. Potešíš nejedno maškrtné brušku. recept na Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
- 200 g Cukor kryštálový recepty
- 4 KS Vajce recepty
- 200 g Múka hladká extra špecial recepty
- 1 KS Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 KS Vanilkový cukor recepty
- 1 dl Pitná voda recepty
- 1 dl Olej recepty
- 3 PL Kakao recepty
- 1 KS Pomaranč (kôra) recepty
- 6 dl Mlieko recepty
- 150 g Cukor kryštálový recepty
- 1 KS Vanilkový cukor recepty
- 2 KS Vaječný žĺtok recepty
- 2 KS Zlatý klas recepty
- 100 g Maslo recepty
- 2 KS Šľahačka v prášku recepty
- 300 ml Mlieko recepty
- 4 PL Lekvár recepty
- 2 KS Pomaranč recepty
- 2 plechovka Mandarinkový kompót recepty
Vanilkový krém:
Šľahačka
Budeme ešte potrebovať:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravíme si korpus. Vymiešame vaječné žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej, vodu a dobre premiešame. Potom pomaly pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva, kakao a na jemno nastrúhanú pomarančovú kôru. Z bielkov si ušľaháme sneh, ktorý pridáme ako posledný a už len z ľahka premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 35 minút pri 180 stupňoch.
-
Krok 2.
Kým sa korpus pečie pripravíme si plnku. Asi polovicu mlieka dáme variť spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej polovici mlieka si rozmiešame žĺtka a zlaté klasy. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Odstavíme a necháme vychladnúť za občasného miešania. Keď je puding vlažný pomaly pridávame maslo a dôkladne rozšľaháme.
-
Krok 3.
Vychladnutý korpus natrieme slivkovým lekvárom, na to rozotrieme vanilkový krém. Na neho poukladáme buď to na menšie kocky nakrájaný pomaranč alebo mandarínky z kompótu ktoré sme najprv scedili.