Popis
Aj buchta môže vyzerať ako koláč z cukrárne. Použite fantáziu a výsledok je úžasný. Recept na Jablkový koláč s čoko-šľahačkou
Cesto:
- 100 g Maslo (zmäknuté) recepty
- 250 g Cukor kryštálový recepty
- 3 KS Vajce recepty
- 300 g Jablko (po očistení a nastrúhať nahrubo) recepty
- 100 ml Mlieko recepty
- 250 g Múka polohrubá recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 40 g Kakao recepty
- 1 Soľ recepty
- 600 g Smotana na šľahanie recepty
- 2 PL Cukor práškový (veľké) recepty
- 3 KS Stužovač šľahačky recepty
Čoko-šľahačka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V miske začneme šľahať maslo s cukrom a po jednom zašľaháme vajcia a dôkladne prošleháme. Pridáme strúhané jablká a mlieko a nakoniec vmiešame zmes múky, prášku do pečiva, kakaa a štipky soli. Dôkladne premiešame a vlejeme na menší plech s vyšším okrajom (32x22cm). Pečieme 30 minút na 170 stupňov. Necháme úplne vychladnúť a potom potrieme šľahačkou.
-
Krok 2.
Čoko-šľahačka: + ingrediencia: 1 vrecúško prášku na prípravu horúcej čokolády (20g, ja som použila od fy.Samantha s višňovou príchuťou).
-
Krok 3.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom a nakoniec vešleháme čokoládový prášok. Natrieme na vychladnutý korpus a dozdobíme čokoládovými paličkami (hovineka). Prepáčte, snáď to nikoho nepobúri, ale ja musela. Deti to tak odmalička hovoria.