Recept
Popis
Naše žravé rezy sa tak nevolajú náhodou. Vždy sa po nich len zapráši. Recept na Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Cesto:
- 5 KS Vajce recepty
- 250 g Cukor práškový recepty
- 250 g Múka hladká recepty
- 10 PL Horúca voda recepty
- 10 PL Olej recepty
- 1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 5 kelímok Kyslá smotana recepty
- 1 plechovka Broskyne (veľká) recepty
- 1-3 PL Cukor práškový (podľa chuti) recepty
- 0,5 dl RUM (UM) recepty
- Jahodový puding recepty
- zbytok   Šťava z kompótu (+ voda = celkom 1l) recepty
- 2 balenie Kokosový puding recepty
Náplň:
Želé:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.
-
Krok 2.
Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.
-
Krok 3.
Náplň: ingrediencie náplne ale broskyne môžete vymeniť podľa chuti (marhule, jahody, kivi atd) a možností (necháme odkvapkať a nakrájame na drobnejšie kúsky, šťavu z kompótu nevylievame!), Práškový cukor podľa chuti, veľký panák rumu (nemusí byť, ale my to tak máme radi) a 1/2 sáčku kokosového pudingu bez varenia Olé od Dr.Oetker. Zmiešame smotanu, cukor, puding bez varenia a rum, prešľaháme vareškou, pridáme nakrájané ovocie a natrieme na korpus.