Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút120
NáročnosťStredná

(4.2 / 5)
Videné: 8 820 x
Vytvorené: 19.03.2019

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Recept

Popis

Naše žravé rezy sa tak nevolajú náhodou. Vždy sa po nich len zapráši. Recept na Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť

Cesto:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.

  • Krok 2.

    Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.

  • Krok 3.

    Náplň: ingrediencie náplne ale broskyne môžete vymeniť podľa chuti (marhule, jahody, kivi atd) a možností (necháme odkvapkať a nakrájame na drobnejšie kúsky, šťavu z kompótu nevylievame!), Práškový cukor podľa chuti, veľký panák rumu (nemusí byť, ale my to tak máme radi) a 1/2 sáčku kokosového pudingu bez varenia Olé od Dr.Oetker. Zmiešame smotanu, cukor, puding bez varenia a rum, prešľaháme vareškou, pridáme nakrájané ovocie a natrieme na korpus.

Načítam obsah...