Štrůdlík nechtěli, prý něco...něco...no NĚCO... Bylo mi nad slunce jasnější, že je honí mlsná na něco lepšího. :D Takže opět jedna variace na náš oblíbený moučník...
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a potom ich nakrájame na tenké plátky. Menší plech s vyšším okrajom (ja mám 32x22cm, ale pokojne by mohol byť aj o trošku väčší) vyložíme papierom na pečenie, posypeme strúhankou, poukladáme jablká a posypeme vanilkovým cukrom, navrch nalejeme cesto a strčíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov na 30 minút.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme teplú vodu a olej a potom vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vychladnuté obrátime (ja som vyklopila do rovnako veľkého hlbokého plechu), zložíme papier, potrieme krémom, môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo Grankom a dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky.
Z mlieka, cukru a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho dôkladne vareškou vmiešame maslo. Necháme vychladnúť, prošleháme ručným elektrickým šľahačom a potom po častiach všľaháme kyslú smotanu. Hotový krém natrieme na múčnik, posypeme čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.