Komentár kuchára
Tento zákusok je veľký frajer medzi zákuskami :)
Popis
Krásny a chutný Medový krémeš je ozajstný frajer zákusok! Lepší ako z cukrárne. Tento recept musí patriť do kuchárky každej dobrej mamky
- 500 g Múka hladká recepty
- 190 g Cukor práškový recepty
- 1 ČL Sóda bikarbóna (5g) recepty
- 2 KS Vaječný žĺtok (z) recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 90 g Hera recepty
- 50 g Včelí med recepty
- 1 l Mlieko recepty
- 200 g Cukor kryštálový recepty
- 1 balenie Vanilkový cukor recepty
- 2 KS Vaječný žĺtok recepty
- 120 g Vanilkový puding recepty
- 250 Maslo (z) recepty
- 250 g Maslo recepty
- 700 ml Smotana na šľahanie (vychladená) recepty
- 100 g Cukor kryštálový recepty
- 3 balíček Vanilkový cukor recepty
- 3 balíček Stužovač recepty
Krém:
Šľahačka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier. Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať. Hotové rezy sypeme práškovým cukrom.
-
Krok 2.
(120g pudingového prášku, použila som 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera) Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a potom necháme celkom vychladnúť. Po častiach do neho zašľaháme zmäknuté maslo.
-
Krok 3.
Šľahačka: Ak máme smotanu dobre vychladenú, dáme všetky ingrediencie do misky a elektrický mixérom vyšľaháme pekne hustú šľahačku