Recept
Komentár kuchára
Dnešní moučník má poetický název: Slzy anděla. To podle krůpějí, které se po upečení vytvoří na povrchu moučníku. Ale nějak se mi nedařilo, aby zaplakal... :D :D :D
Popis
Tvarohový koláč Slzy Anjela je recept ktorí poteší každého. Veľmi jednoduchý múčnik ktorý musíš ochutnať a pochváliť sa
Cesto:
- 200 g Múka polohrubá recepty
- 2 PL Cukor práškový recepty
- 1 ČL Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 80 g Maslo (zmäknuté) recepty
- 1 ČL Citrónová kôra recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 500 g Tvaroh jemný recepty
- 100 g Kyslá smotana recepty
- 3 KS Vaječný žĺtok recepty
- 3 PL Cukor práškový recepty
- 1 balenie Vanilkový cukor recepty
- 1/2 ČL Citrónová kôra recepty
- 3 KS Vaječný bielok recepty
- 3 PL Cukor práškový recepty
Tvarohová plnka:
Sneh:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
SLZY ANDĚLA: Cesto: Ako v ingredienciách no ak máte 1/2 sáčku Finesse (citrónová kôra s dextrózou od Dr.Oetkera) to je náhrada za citrónovú kôru. Tvarohová plnka: 500g mäkkého vaničkového tvarohu, 100g kyslej smotany, 3 žĺtky, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 sáčku Finesse. Všetko v mise len dôkladne prošleháme vareškou.
-
Krok 2.
Na pracovnej doske spracujeme hladké cesto a vložíme ho na pol hodinky do chladničky. Potom vyvaľkáme kruh (počítame aj s vyšším okrajom) a vložíme do maslom vymastenej tortovej formy (ja mám priemer 23cm). Dno poprepichujeme vidličkou a zalejeme tvarohovou plnkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov na 30 minút.
-
Krok 3.
Pár minút pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z 3 bielkov a 3 lyžíc práškového cukru a po vytiahnutí z rúry touto zmesou koláč potrieme a ešte ďalších 15 minút pečieme v rúre.
-
Krok 4.
Hotový múčnik necháme úplne vychladnúť a potom strčíme zatuhnúť do chladničky.