Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 8
Minút60
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 6 659 x
Vytvorené: 06.03.2019

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Sladká bomba pre deti ale aj ostatných. zdravé jablkové lievance sú super. Recept na Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou

Potrebujeme:

  • 3 KS Vajce    recepty
  • 3 PL Cukor kryštálový    recepty
  • 300 ml Mlieko    recepty
  • 500 g Jablko (očistené, nahrubo nastrúhať)    recepty
  • 250 g Múka hladká    recepty
  • Načítavam ...
  • 1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva     recepty
  • 1 štipka Soľ    recepty
  • 1 ČL Škorica (mletá)    recepty
  • Jahodová omáčka:

  • 1 fľaša Zavárané jahody (väčšia)    recepty
  • 1 pohár Jahodová výživa (150ml)    recepty
  • 1/2 balenie Jahodový puding    recepty
  • 1 balenie Vanilkový cukor    recepty
  • 1 PL Cukor kryštálový (podľa chuti)    recepty
  • Smotanový krém:

  • 2 kelímok Kyslá smotana (vychladené)    recepty
  • 2 balenie Šľahačka v prášku    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.

  • Krok 2.

    Kompót vlejeme do kastrólika, ale časť tekutiny si necháme v pohári a neskôr v nej rozmiešame pudingový prášok. K ovociu pridáme desiatu a prisypeme vanilkový cukor a asi 2 lyžice kryštálu a na miernom ohni povaríme cca 30 minút. Potom vlejeme do zmesi rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, prípadne podľa chuti dosladíme.

  • Krok 3.

    Smotanový krém: 2 kyslej smotany (veľa vychladené), 2 sáčky šľahačky v prášku. Všetko len spoločne prešľahať. Netreba doslaďovať, instantná šľahačka býva už sladená.

  • Načítavam ...
Načítam obsah...