Popis
Sladká bomba pre deti ale aj ostatných. zdravé jablkové lievance sú super. Recept na Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
Potrebujeme:
- 3 KS Vajce recepty
- 3 PL Cukor kryštálový recepty
- 300 ml Mlieko recepty
- 500 g Jablko (očistené, nahrubo nastrúhať) recepty
- 250 g Múka hladká recepty
- 1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 ČL Škorica (mletá) recepty
- 1 fľaša Zavárané jahody (väčšia) recepty
- 1 pohár Jahodová výživa (150ml) recepty
- 1/2 balenie Jahodový puding recepty
- 1 balenie Vanilkový cukor recepty
- 1 PL Cukor kryštálový (podľa chuti) recepty
- 2 kelímok Kyslá smotana (vychladené) recepty
- 2 balenie Šľahačka v prášku recepty
Jahodová omáčka:
Smotanový krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.
-
Krok 2.
Kompót vlejeme do kastrólika, ale časť tekutiny si necháme v pohári a neskôr v nej rozmiešame pudingový prášok. K ovociu pridáme desiatu a prisypeme vanilkový cukor a asi 2 lyžice kryštálu a na miernom ohni povaríme cca 30 minút. Potom vlejeme do zmesi rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, prípadne podľa chuti dosladíme.
-
Krok 3.
Smotanový krém: 2 kyslej smotany (veľa vychladené), 2 sáčky šľahačky v prášku. Všetko len spoločne prešľahať. Netreba doslaďovať, instantná šľahačka býva už sladená.