Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 6
Minút50
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 5 197 x
Vytvorené: 02.10.2018

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Komentár kuchára

Po tomto koláči nezostane ani omrvinka na plechu. Taký je dobrý :)

Popis

Mandarinková bomba plná jemnej, sviežej a ovocnej chuti.

Cesto
  • 4 KS Vajce    recepty
  • 120 g Cukor kryštálový    recepty
  • 1 balíček Vanilkový cukor    recepty
  • 1 ČL Citrónová kôra    recepty
  • 120 g Múka polohrubá    recepty
  • Načítavam ...
  • 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva     recepty
  • Plnka

  • 2 plechovka Mandarinkový kompót (spolu aby mali cca 314 g)    recepty
  • 1 kelímok Šľahačka    recepty
  • 2 kelímok Kyslá smotana    recepty
  • 2 PL Cukor kryštálový    recepty
  • Želatína

  • 2 balenie Vanilkový puding    recepty
  • 2 plechovka Šťava z kompótu (pridáme vodu do objemu 750 ml)    recepty
  • 2 PL Cukor kryštálový    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pripravíme si cesto - v miske rozšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme najprv na strednej rýchlosti a neskôr na najvyššej aby sme získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny. Neskôr pomaly po lyžiciach pridávame preosiatú múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Zľahka vyšľaháme. Cesto prelejeme do plechu vyloženým papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút.

  • Krok 2.

    Urobíme si plnku. Vyšľaháme šľahačku aby bola tuhá. Opatrne do nej zľahka vmiešame kyslú smotanu. Pridáme odkvapkané mandarínky s cukrom. Plnku rovnomerne rozotrieme na upečené a vychladnuté cesto a na chvíľu dáme do chladničky stuhnúť.

  • Krok 3.

    Pripravíme si želé. V hrnci si uvaríme šťavu z obidvoch kompótoch, pridáme aj vodu tak aby sme mali spolu 750 ml. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Poriadne to rozmiešame v ovocnom základe a prevaríme. Výsledkom by mal byť krásny hladký krém. Ak želé trocha vychladne, nalejeme ho na plnku a necháme vychladnúť.

Načítam obsah...