Komentár kuchára
Po tomto koláči nezostane ani omrvinka na plechu. Taký je dobrý :)
Popis
Mandarinková bomba plná jemnej, sviežej a ovocnej chuti.
- 4 KS Vajce recepty
- 120 g Cukor kryštálový recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 1 ČL Citrónová kôra recepty
- 120 g Múka polohrubá recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 2 plechovka Mandarinkový kompót (spolu aby mali cca 314 g) recepty
- 1 kelímok Šľahačka recepty
- 2 kelímok Kyslá smotana recepty
- 2 PL Cukor kryštálový recepty
- 2 balenie Vanilkový puding recepty
- 2 plechovka Šťava z kompótu (pridáme vodu do objemu 750 ml) recepty
- 2 PL Cukor kryštálový recepty
Plnka
Želatína
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravíme si cesto - v miske rozšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme najprv na strednej rýchlosti a neskôr na najvyššej aby sme získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny. Neskôr pomaly po lyžiciach pridávame preosiatú múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Zľahka vyšľaháme. Cesto prelejeme do plechu vyloženým papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút.
-
Krok 2.
Urobíme si plnku. Vyšľaháme šľahačku aby bola tuhá. Opatrne do nej zľahka vmiešame kyslú smotanu. Pridáme odkvapkané mandarínky s cukrom. Plnku rovnomerne rozotrieme na upečené a vychladnuté cesto a na chvíľu dáme do chladničky stuhnúť.
-
Krok 3.
Pripravíme si želé. V hrnci si uvaríme šťavu z obidvoch kompótoch, pridáme aj vodu tak aby sme mali spolu 750 ml. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Poriadne to rozmiešame v ovocnom základe a prevaríme. Výsledkom by mal byť krásny hladký krém. Ak želé trocha vychladne, nalejeme ho na plnku a necháme vychladnúť.