listok
Mária Fiľakovská

Porcií 6
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 9 142 x
Banánová roláda
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bielky a žĺtky si oddelíme. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme preosiatu múku, kakao, sódu bikarbónu. Potom po lyžiciach pridávame vyšľahaný sneh a zľahka premiešame.

  • Krok 2.

    Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme naň cesto, rovnomerne rozotrieme po celom plechu a pečieme. Po upečení piškótu zvinieme aj s papierom do rolády a necháme vychladnúť.

  • Krok 3.

    Pripravíme si plnku. Zo zlatého klasu si uvaríme puding. Necháme vychladnúť a pridáme po kúskoch maslo. Krém dobre rozmiešame.

  • Krok 4.

    Z rolády odstránime papier, piškótu rozvinieme. Natrieme krém, uložíme banány a znova zvinieme do rolády. Keď sa nám zvýši trocha plnky, môžeme ju natrieť na vrch a posypať kokosom alebo poliať čokoládou. Roládu dáme vychladnúť a podávame.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.