listok
Mária Fiľakovská

Porcií 8
Minút 180
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 4 634 x
Torta na promócie
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Cesto na tortu

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.

  • Krok 2.

    Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.

  • Krok 3.

    Cesto na promočnú čiapku: robíme podobne ako pri ceste na tortu. Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka zmiešame s cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme polohrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené. Po upečení cesta si ho vykrojíme do kolieska, vrch potrieme lekvárom a zvyšnou plnkou. Na to dáme zvyšné vykrojené cesto, ktoré zo všetkých strán potrieme plnkou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept