Popis
Torta na promócie je skvelý nápad ako potešiť svojich blízkych sladkou maškrtou a to nie len na promócie ;-)
- 6 KS Vajce recepty
- 150 g Cukor práškový recepty
- 100 g Múka hrubá recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 3 balíček Vanilkový puding recepty
- 1 PL Tekuté sladidlo recepty
- 800 ml Mlieko recepty
- 100 g Maslo recepty
- 200 g Čokoláda na varenie recepty
- 2 ČL Pitná voda recepty
- 3 KS Vajce recepty
- 100 g Cukor práškový recepty
- 75 g Múka polohrubá recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 200 g Jahodový džem (podľa potreby) recepty
- 2 KS Oblátky (10 x 10 cm) recepty
- 1 balenie Fondán recepty
- 1 balenie Potravinárske farbivo (modrej farby) recepty
- 1 balenie Jedlé kvety recepty
- 1 balenie Jedlé guličky recepty
- 10 g Palmarín (alebo masť na vymastenie plechu) recepty
- 10 g Múka hladká (na vysypanie plechu) recepty
Plnka
Poleva
Promočná čiapka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.
-
Krok 2.
Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.
-
Krok 3.
Cesto na promočnú čiapku: robíme podobne ako pri ceste na tortu. Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka zmiešame s cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme polohrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené. Po upečení cesta si ho vykrojíme do kolieska, vrch potrieme lekvárom a zvyšnou plnkou. Na to dáme zvyšné vykrojené cesto, ktoré zo všetkých strán potrieme plnkou.