Autor Mária Laufová

Porcií 8
Minút45
NáročnosťNízka

(4.25 / 5)
Videné: 4 068 x
Vytvorené / Upravené: 01.06.2018

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Recept

Popis

Chutné trubičky jednoduchej prípravy, ktoré by nemali chýbať na stole v sviatok aj nesviatok :)

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto tak, aby sme mali cca 20 cm dlhé a 4cm široké pásiky, ktoré si nakrájame radielkom. Predtým, ako urobíme pásiky, cesto si celé potrieme žĺtkom, lepšie sa potom dáva na kovové trubičky a vidličkou si cesto popicháme. Kovové trubičky si ale najskôr z vonkajšej strany potrieme olejom, aby nám potom upečené šamrole išli ľahšie dole.

  • Krok 2.

    Na plech si dáme papier na pečenie a naň ukladáme trubičky obalené lístkovým cestom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme dovtedy, kým cesto nieje dozlatista upečené. Keď sú trubičky upečené, vyberieme z rúry a sťahujeme ich z kovových trubičiek ešte za horúca. Ja mám na rukách rukavice na pečenie.

  • Krok 3.

    Medzitým ako sa trubičky pečú, nad parou (v hrnci je zovretá voda a na ňom položený druhý hrniec) si vyšľaháme z bielkov a preosiateho cukru tuhý sneh. Cukrárenským vrecúškom striekame sneh do trubičiek z oboch strán. Naplnené trubičky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)

Pridať komentár

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)