Komentár kuchára
Plnené šišky lekvárom, džemom alebo inou dobrotou si môžeš pripraviť rýchlo a jednoducho. Urob sebe a ostatným radosť
Popis
Recept na tradičné slovenské šišky s džemom, nadýchané a jemné, posypané práškovým cukrom. Ideálne na sviatočné chvíle.
- 500 g Múka hladká recepty
- 250 g Mlieko recepty
- 20 g Droždie (čerstvé) recepty
- 3 KS Vaječný žĺtok recepty
- 50 g Cukor kryštálový recepty
- 1 balenie Vanilkový cukor recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 50 g Maslo recepty
- Olej (na vyprážanie) recepty
- Cukor práškový (na posypanie) recepty
- Lekvár (na naplnenie) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Droždie rozpustíme v teplom mlieku s lyžičkou cukru a necháme vzísť kvások. Do múky pridáme kvások, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, rozpustené maslo a štipku soli.
-
Krok 2.
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho kysnúť približne 60 minút. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
-
Krok 3.
Do stredu každého kolieska dáme lyžičku džemu a prikryjeme ďalším kolieskom cesta, okraje pevne spojíme. Šišky necháme ešte 20 minút podkysnúť.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil