Peter Lauf profilová foto

Porcií 6
Minút90
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 49 x
Vytvorené: 12.01.2025

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Komentár kuchára

Fanky recept :) Fašiangové fánky – zlatohnedé, pocukrované, na rustikálnom drevenom tanieri s teplým osvetlením. Teraz pripravím fotku pre tradičné šišky!

Popis

Tradičný recept na fašiangové fánky, lahodné a nadýchané s práškovým cukrom, vhodné na sviatočné oslavy.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hladkú múku preosejeme do misky a pridáme štipku soli a oba cukry. Do stredu múky pridáme žĺtky, rozpustené maslo, smotanu a ocot.

  • Krok 2.

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať aspoň 30 minút. Cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho obdĺžniky.

  • Krok 3.

    V strede každého obdĺžnika urobíme zárez a pretiahneme jeden koniec cesta cez otvor. Fánky smažíme vo vyššej vrstve oleja z oboch strán do zlatohneda. Po usmažení necháme odkvapkať na papierovej utierke a posypeme práškovým cukrom.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...