Švajčiarska (šľahačková) roláda rozplývajúca sa na jazyku. Ja som na vrch dala jahodovú čokoládu. Príjemne zvýrazni chuť celého zákusku.
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a odložíme bokom.
Žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme vanilkovú esenciu, vodu, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom, škoricu a kakao. Na koniec len vareškou primiešame sneh s bielkov.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 10 minút.
Po upečení stiahneme papier a s novým zrolujeme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. 4 lyžice smotany s čokoládou zohrejeme v mikrovlnke a dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť, zatiaľ si vyšľaháme zvyšnú smotanu s cukrom. Obe zmesi spojíme a potrieme na vychladnutý korpus.
Roládu zvinieme, potrieme roztopenou čokoládou a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.