listok
Mária Fiľakovská

Porcií 10
Minút 30
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 049 x
Švajčiarska roláda

Komentár kuchára

Švajčiarska (šľahačková) roláda rozplývajúca sa na jazyku. Ja som na vrch dala jahodovú čokoládu. Príjemne zvýrazni chuť celého zákusku.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a odložíme bokom.

  • Krok 2.

    Žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme vanilkovú esenciu, vodu, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom, škoricu a kakao. Na koniec len vareškou primiešame sneh s bielkov.

  • Krok 3.

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 10 minút.

  • Krok 4.

    Po upečení stiahneme papier a s novým zrolujeme a necháme vychladnúť.

  • Krok 5.

    Pripravíme si krém. 4 lyžice smotany s čokoládou zohrejeme v mikrovlnke a dobre rozmiešame. Necháme vychladnúť, zatiaľ si vyšľaháme zvyšnú smotanu s cukrom. Obe zmesi spojíme a potrieme na vychladnutý korpus.

  • Krok 6.

    Roládu zvinieme, potrieme roztopenou čokoládou a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.