Nič nie je chutnejšie a voňavejšie ako doma pripravené pečivo či už na slano alebo na sladko ako tieto kakaové slimáky.
Zohrejeme si mlieko, rozmiešame v ňom droždie a cukor. Necháme vykysnúť kvások. Vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme vajíčko, štipku soli a roztopené maslo. Cesto vymiesime a necháme vykysnúť.
Vykysnuté vyberieme z misy na dosku, rozvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Plnku si pripravíme spôsobom, že rozmiešame roztopené maslo s kakaom a práškovým cukrom.
Cesto zrolujeme do rolády, narežeme na cca 2cm slimáky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút podkysnúť. tesne pred pečením potrieme teplým mliekom a dáme do vyhriatej rúry.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.