Recept
Komentár kuchára
Nič nie je chutnejšie a voňavejšie ako doma pripravené pečivo či už na slano alebo na sladko ako tieto kakaové slimáky.
Popis
Nič nie je chutnejšie a voňavejšie ako doma pripravené pečivo. Tak ako tieto kakaové slimáky.
Potrebujeme:
- 500 ml Múka hladká recepty
- 300 ml Mlieko recepty
- 1/2 kocka Droždie recepty
- 2 PL Cukor kryštálový recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 50 g Maslo recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- Cukor práškový (na posypanie) recepty
- 100 ml Mlieko (na potretie) recepty
- 50 g Maslo recepty
- 2 PL Kakao recepty
- 2 PL Cukor práškový (podľa chuti) recepty
Plnka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zohrejeme si mlieko, rozmiešame v ňom droždie a cukor. Necháme vykysnúť kvások. Vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme vajíčko, štipku soli a roztopené maslo. Cesto vymiesime a necháme vykysnúť.
-
Krok 2.
Vykysnuté vyberieme z misy na dosku, rozvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Plnku si pripravíme spôsobom, že rozmiešame roztopené maslo s kakaom a práškovým cukrom.
-
Krok 3.
Cesto zrolujeme do rolády, narežeme na cca 2cm slimáky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút podkysnúť. tesne pred pečením potrieme teplým mliekom a dáme do vyhriatej rúry.
-
Krok 4.
Pečieme pri 180°C cca 10 - 15 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Kuchár/ka
Pečenie a varenie sú pre mňa radosťou a spôsobom, ako potešiť svoju rodinu, deti a blízkych. Milujem objavovanie nových chutí, ale rovnako rada sa vraciam k osvedčeným domácim receptom, ktoré chutia všetkým generáciám.
Zobraz profil