Schwarzwaldská torta, alebo torta z Čierneho lesa je upečená z čokoládového cesta, naplnená lahodným šľahačkovým krémom so zaváranými višňami.
Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom (5 PL)do tuhej lesklej peny. Zvlášť vyšľaháme aj žĺtky s cukrom (3 PL) a k tomu pridáme mix múky a kakaa. K bielkam postupne pridáme ručne metličkou žĺtkový zmes a pripravené cesto nanesieme do formy a pečieme 50 minút pri 160°C. Necháme v rúre vychladnúť.
Višňový krém: Zlatý klas zmiešame s cukrom a višňovou šťavou do hladka, potom pridáme višne a rozmixujeme ručným mixérom. Uvaríme hustý krém a necháme úplne vychladnúť.
Smotanový krém: Začneme šľahať smotanu na šľahanie s cukrom (keď nie je sladená), pridáme Smeta-fix a mascarpone a šľaháme do tuha.
Keď korpus vychladne, rozrežeme na štyri časti a prvú vrstvu vložíme späť na dno tortovej formy.
Dve cukrárske vrecká naplňte krémami a potom ich striedavo nanášajte do kruhu na tortový plát. Vonkajší kruh by mal byť vždy smotanový, aby višňový krém nevytiekol. Prvá vrstva vyzerá takto: smotanový krém, smotanový krém, višňový krém, smotanový krém, višňový krém, smotanový krém. (S,S,V,S,V,S) Druhá vrstva torty: smotanový krém, višňový krém, smotanový krém, višňový krém, smotanový krém, višnový krém (S,V,S,V,S,V) Na tretí plát poradie je rovnaká ako pri prvej. (S,S,V,S,V,S)
Posledný plát položíme na vrch a zvyšným smotanovým krémom potrieme celý povrch torty.
Tortu dáme do chladničky na hodinu, potom ozdobíme čokoládovou polevou a višňami.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.