Dóra Varga

Porcií 32
Minút60
NáročnosťStredná

(4.4 / 5)
Videné: 3 372 x
Vytvorené: 23.10.2021

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň
Domáce vanilkové venčeky

Recept

Komentár kuchára

Videla som už mnohé varianty na recept, mne tento vždy funguje, jediný problém môže spôsobiť cesto. Ak sú všetky suroviny presne odmerané a presne pracujete, nemal by s tým byť problém.

Popis

Sledké domáce venčeky, videla som už mnohé varianty na recept, mne tento vždy funguje, jediný problém môže spôsobiť cesto. Ak sú všetky suroviny presne odmerané a presne pracujete, nemal by s tým byť problém. Výsledok je dokonalý

Potrebujeme:

  • 200 g Múka hladká    recepty
  • 200 g Maslo    recepty
  • 2 dl Pitná voda    recepty
  • 5 KS Vajce (L)    recepty
  • 1 štipka Soľ    recepty
  • 1 ČL Cukor kryštálový    recepty
  • Vanilkový krém

  • 3 KS Zlatý klas    recepty
  • 8 dl Mlieko    recepty
  • 200 g Cukor kryštálový    recepty
  • 4 KS Vajce    recepty
  • 1 balíček Vanilkový cukor (môžete nahradiť aj vanilkovým extraktom alebo strukmi)    recepty
  • Na šľahačku:

  • 2,5 dl Smotana na šľahanie (vychladená, (pre mňa Hulala je top))    recepty
  • 50 g Cukor práškový (keď smotana na šľahanie nie je sladená)    recepty
  • 1 balenie Smeta-fix    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zapnite rúru na 180 °C. V hrnci na miernom ohni priveďte do varu vodu, maslo, soľ a cukor. Po rozpustení masla (naozaj počkajte, kým sa poriadne rozpustí), pridajte múku. Neustále miešajte, kým nezhustne a neoddelí sa od stien hrnci. Trvá to približne 3-4 minúty. Malé prilepenie na dne je normálne, ale nepripaľujte ho.

  • Krok 2.

    Po dokončení preložte do inej misy a nechajte vychladnúť. Po miernom vychladnutí do nej pridávame jedno vajce po druhom, postupne a hákmi ich vpracujeme do hmoty. Každé vajce dôkladne zapracujte do cesta, môžete ho spracovať pomocou kuchynského robota. Mali by ste mať pekné lesklé cesto. Konzistencia by v žiadnom prípade nemala byť riedka, pretože z nich nemôžete upiecť guľky. Mal by byť ako tvrdý puding.

  • Krok 3.

    Hmotu striekame na vymastený plech do okrúhleho tvaru pomocou širšej vrúbkovanej špičky.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Pečenie pozostáva z 2 fáz. Najprv pečte pri 180 °C približne 20-25 minút. V tomto čase cesto sa nafúkne. Vonkajšia časť kôrky je pevná, ale vnútro je stále surové. V tomto momente v žiadnom prípade neotvárajte dvierka rúry. Potom pri 160°C sušíme podľa potreby asi 10-15 minút. Necháme cesto vychladnúť.

  • Krok 5.

    Potom pripravíme vanilkový krém. Bielky vyšľahajte s 150 g cukrom do tuha.

  • Krok 6.

    Zmiešajte Zlatý klas prášok so žĺtkami, 50 g cukrom, vanilkovým cukrom a trochou mlieka do hladka. Zvyšok mlieka priveďte do varu. Keď sa mlieko varí, pridajte pudingový zmes a varte, kým nezhustne.

  • Krok 7.

    Keď mierne vychladne, jemne vmiešajte bielky. Vychladnutú smotanu na šľahanie vyberte z chladničky a šľahajte so Smeta-fixom a s práškovým cukrom, keď smotana nie je sladená.

  • Krok 8.

    Vychladnuté venčeky rozrežeme zúbkatým nožom. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na spodné časti venčekov vanilkový krém a potom šľahačku. Priklopíme vrchnou časťou a hotové venčeky pocukrujeme.

Načítam obsah...