Videla som už mnohé varianty na recept, mne tento vždy funguje, jediný problém môže spôsobiť cesto. Ak sú všetky suroviny presne odmerané a presne pracujete, nemal by s tým byť problém.
Zapnite rúru na 180 °C. V hrnci na miernom ohni priveďte do varu vodu, maslo, soľ a cukor. Po rozpustení masla (naozaj počkajte, kým sa poriadne rozpustí), pridajte múku. Neustále miešajte, kým nezhustne a neoddelí sa od stien hrnci. Trvá to približne 3-4 minúty. Malé prilepenie na dne je normálne, ale nepripaľujte ho.
Po dokončení preložte do inej misy a nechajte vychladnúť. Po miernom vychladnutí do nej pridávame jedno vajce po druhom, postupne a hákmi ich vpracujeme do hmoty. Každé vajce dôkladne zapracujte do cesta, môžete ho spracovať pomocou kuchynského robota. Mali by ste mať pekné lesklé cesto. Konzistencia by v žiadnom prípade nemala byť riedka, pretože z nich nemôžete upiecť guľky. Mal by byť ako tvrdý puding.
Hmotu striekame na vymastený plech do okrúhleho tvaru pomocou širšej vrúbkovanej špičky.
Pečenie pozostáva z 2 fáz. Najprv pečte pri 180 °C približne 20-25 minút. V tomto čase cesto sa nafúkne. Vonkajšia časť kôrky je pevná, ale vnútro je stále surové. V tomto momente v žiadnom prípade neotvárajte dvierka rúry. Potom pri 160°C sušíme podľa potreby asi 10-15 minút. Necháme cesto vychladnúť.
Potom pripravíme vanilkový krém. Bielky vyšľahajte s 150 g cukrom do tuha.
Zmiešajte Zlatý klas prášok so žĺtkami, 50 g cukrom, vanilkovým cukrom a trochou mlieka do hladka. Zvyšok mlieka priveďte do varu. Keď sa mlieko varí, pridajte pudingový zmes a varte, kým nezhustne.
Keď mierne vychladne, jemne vmiešajte bielky. Vychladnutú smotanu na šľahanie vyberte z chladničky a šľahajte so Smeta-fixom a s práškovým cukrom, keď smotana nie je sladená.
Vychladnuté venčeky rozrežeme zúbkatým nožom. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na spodné časti venčekov vanilkový krém a potom šľahačku. Priklopíme vrchnou časťou a hotové venčeky pocukrujeme.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.