Recept
Popis
Moravské koláče bez kysnutia. Tento recept je bez použitia droždia, ktoré sme nahradili sódou bikarbónou. Tento skvelý a zdravý recept môžete vyskúšať aj vy doma. Veľa šťastia.
Potrebujeme:
- 400 g Múka hladká recepty
- 200 ml Kyslá smotana recepty
- 300 ml Mlieko polotučné recepty
- 50 g Cukor kryštálový recepty
- 1 ČL Sóda bikarbóna recepty
- Jahodový džem (podľa potreby) recepty
- 100 g Tvaroh hrudkový recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 100 g Mak mletý recepty
- 50 ml Mlieko recepty
- 1 KS Vajce recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto na tieto moravské koláče je bez pridania droždia. Namiesto kvásku pridáme sódu bikarbónu.
-
Krok 2.
Z múky, vajca, kyslej smotany, cukru a sódy bikarbóny vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky.
-
Krok 3.
Na pomučenej doske cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska.
-
Krok 4.
Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Krok 5.
Menším dnom pohára, vtlačíme uprostred kolieska, aby sme urobili jamku, ktorú naplníme džemom, tvarohom a makom.
-
Krok 6.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom. Mak sparíme s mliekom a urobíme z neho hustú kašu.
-
Krok 7.
Hotové moravské koláčiky pečieme 30 minút na 180 °C.