Popis
Pochúťka slaný francúzsky koláč je super nápadom na rýchlu večeru ale slávnostné raňajky. Slaný francúzsky koláč musíte okamžite upiecť. Držím prsty!
- 300 g Múka hladká recepty
- 1 Vajce (žltok) recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 2 PL Olej olivový recepty
- Pitná voda (podľa potreby) recepty
- 100 g Anglická slanina recepty
- 100 g Šunka recepty
- 1 KS Cibuľa šalotka recepty
- 1 KS Pór recepty
- 2 KS Vajce (varené natvrdo, nastrúhané) recepty
- 1 KS Kapia červená recepty
- 150 ml Kyslá smotana recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 150 ml Sladká smotana recepty
- 200 g Syr recepty
Náplň :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : Zo surovín vypracovať cesto a uložiť cca na 30 minút do chladničky. Potom rozdeliť na 2 časti a dôkladne rozváľať na veľkosť koláčovej formy, túto vymazať tukom a vysypať strúhankou alebo vystlať papierom na pečenie potretým olejom.Plnka: anglická slanina, šunka, šalotka, pór, červená kapia, varené vajcia (nahrubo nastrúhané) ... Osoliť, okoreniť a zaliať (alebo ak chcete skôr zapatlat) zmesou kyslej a sladkej smotany. Piecť cca 12 minút na 200 stupňov, tesne pred dopečením som dala dole z formy skruž a posypala strúhaným syrom
-
Krok 2.
Náplň : Anglickú slaninu, šunku, šalotku, pór, červenú kapiu, varené vajcia nahrubo nakrájať. Osoliť, okoreniť a zaliať zmesou kyslej a sladkej smotany. Piecť cca 12 minút na 200 stupňov, tesne pred dopečením som dala dole z formy skruž a posypala strúhaným syrom
-
Krok 3.
Piecť cca 12 minút na 200 °C. Tesne pred dopečením som posypala strúhaným syrom.