Popis
Domáci sendvič s perfektnou nátierkou, ktorou nikto nepohrdne. Najlepší nápad na rýchle raňajky alebo večeru.
- 480 g Múka hladká recepty
- 20 g Zemiaková kaša v prášku recepty
- 1 kocka Droždie recepty
- 275 ml Mlieko (vlažné) recepty
- 1 Vajce recepty
- 1 PL Citrónová šťava recepty
- 3 PL Olej recepty
- 1 PL Cukor kryštálový recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 250 ml Mlieko (teplé) recepty
- 1 kocka Droždie recepty
- 250 g Maslo (zmäknuté) recepty
- 3 PL Múka polohrubá recepty
- 2 Vajce (žltok) recepty
- 270 g Majonéza recepty
- 200 g Údené mäso recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- Horčica plnotučná (podľa chuti) recepty
- Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Nátierka :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Sendvič: Spracované a vykysnuté cesto rozdeliť na dve časti, utvoriť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť. Potom vytvarovať sendvič. Uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať pod igelitom asi 45 minút kysnúť. Pred vložením do rúry potrieť vodou alebo potrieť rozšľahaným vajcom a piecť 25 minút na 180 °C. Po upečení nechať vychladnúť na mriežke.
-
Krok 2.
Nátierka: V mlieku rozpustíme droždie. Z masla si odrežeme asi 50g a opražíme na ňom múku, zalejeme zmesou mlieka s droždím a uvaríme hustú kašu. Tú necháme vychladnúť. Do zvyšku masla si zašľaháme žĺtky a majonézu. Po častiach pridáme vychladnutú kašu, nadrobno pokrájanú cibuľu, údené mäso, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti, osolíme a okoreníme.
-
Krok 3.
Čerstvo pripravená nechutí nijako prevratne. Necháme ju v chladničke 24 hodín a máme super nátierku, ktorou nikto nepohrdne. V horúcich dňoch ale konzumujme ihneď po namastení, lebo sa rýchlo topí.