Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút160
NáročnosťStredná

(5 / 5)
Videné: 3 545 x
Vytvorené: 20.04.2021

Kategória:
Chuťovky / Pochutiny
Chuťovky len tak na stôl či ku dobrému nápoju

Popis

Domáci sendvič s perfektnou nátierkou, ktorou nikto nepohrdne. Najlepší nápad na rýchle raňajky alebo večeru.

Potrebujeme: Sendvič

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Sendvič: Spracované a vykysnuté cesto rozdeliť na dve časti, utvoriť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť. Potom vytvarovať sendvič. Uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať pod igelitom asi 45 minút kysnúť. Pred vložením do rúry potrieť vodou alebo potrieť rozšľahaným vajcom a piecť 25 minút na 180 °C. Po upečení nechať vychladnúť na mriežke.

  • Krok 2.

    Nátierka: V mlieku rozpustíme droždie. Z masla si odrežeme asi 50g a opražíme na ňom múku, zalejeme zmesou mlieka s droždím a uvaríme hustú kašu. Tú necháme vychladnúť. Do zvyšku masla si zašľaháme žĺtky a majonézu. Po častiach pridáme vychladnutú kašu, nadrobno pokrájanú cibuľu, údené mäso, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti, osolíme a okoreníme.

  • Krok 3.

    Čerstvo pripravená nechutí nijako prevratne. Necháme ju v chladničke 24 hodín a máme super nátierku, ktorou nikto nepohrdne. V horúcich dňoch ale konzumujme ihneď po namastení, lebo sa rýchlo topí.

Načítam obsah...