Slávnostné parížske rožky
Toto je recept na tradičné, klasické, obľúbené parížske rožky ako ich poznáme. Podrobný popis na ich prípravu nájdete v našom recepte.
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou ručným šľahačom do tuha.
Odstavíme a primiešame pomleté orechy, necháme vychladnúť, potom si cesto dáme do vrecka bez špičky.
Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 150-180 stupňov, rožteky v nej pečieme 15-20 minút.
Pripravíme si plnku: Cukor, mlieko a kakao vymiešame nad parou na krémovú hmotu, necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla postupne vmiešavame kakaovú hmotu a vymiešame na krém, ktorý vložíme do vrecúška na zdobenie- Parížske rožky vyzdobíme s krémom.
Horkú čokoládu rozpustíme s cerou vo vodnom kúpeli a stuhnuté rožteky namáčame v teplej čokoláde.