listok
Krisztina 

Porcií 9
Minút 90
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 2 544 x
Domáci Jahodový džem
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj :

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Jahody dôkladne umyjeme, zbavíme stopiek, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky. Jahodový džem varíme po menších množstvách a na miernom ohni. Podstatné je, aby sme pri varení džemu vždy boli pri tom, pretože cukor s jahodami začína peniť. Ak nám kaša veľmi pení, môžeme postupne penu odoberať. Dôležité je, aby sa nám cukor rozpustil a varíme približne 60 minút.

  • Krok 2.

    Medzitým si pripravíme zaváraninové poháre, ktoré musia byť poriadne vyumývané. Odporúčame ich aj vopred sterilizovať, aby sa nám džem nepokazil.

  • Krok 3.

    Sterilizovaný jahodový džem otočíme hore dnom a necháme na tmavom mieste aspoň 2 dní.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept