Babičkin jablkový koláč, ktorý je proste top. Krehký a chutný jablkový koláč. Najlepší recept na jablkový koláč je od babičky. Babičkin jablkový koláčik necháme vychladnúť až tak nakrájame.
Zo zmäknutého masla, cukru, prášku na pečenie,vajca a hladkej múky si vypracujeme hladké cesto. Cesto vložíme do chladničky na 15 minút.
Jablká si ošúpeme, nastrúhame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, kryštálový cukor a škoricu.Poriadne premiešame a vylejeme nadbytočnú šťavu.
Cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu časť si vyvaľkáme na plát a položíme na vymastený maslom a vysypaný múkou plech.
Na plát cesta dáme jablkovú zmes-rovnomerne. Druhé cesto si tiež vyvaľkáme na plát a dáme na jablkovú zmes.
Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri 200 °C. Babičkin jablkový koláčik necháme vychladnúť až tak nakrájame.