Jeden z najlepších dresingov vôbec je Andalúzsky dresing. Nájdete ho v debrecínskych bagetách GROTTo ale je vhodný aj k hranolkám a iným dobrotám
Následne prichádzajú na rad ingrediencie na dochutenie. Takže do zmesi pridajte jednu čajovú lyžičku soli, lyžičku mletej papriky, lyžičku cesnakového prášku a lyžičku cibuľového prášku. Ak dve posledné menované prísady doma nemáte, nič sa nedeje. Cesnak môžete pridať ako nakrájaný strúčik alebo v granulovanej forme. No a cibuľa už v zmesi je, čiže až tak veľmi chýbať nebude.
Nakoniec primiešajte jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy. V prípade tejto ingrediencie platí, že tam ísť môže aj nemusí. Záleží to od vašej chuti. Keď máte všetky prísady v miske, dobre ich premiešajte. Môžete to urobiť ručne alebo použite robotický mixér.
Nič sa nestane, ak budete dresing aj hneď konzumovať. Pre lepšiu chuť ho však zakryte a nechajte odležať v chladničke aspoň 2 – 3 hodiny. No a pred podávaním ho ešte nechajte POSTÁŤ pol hodiny mimo chladničky. Pri vyššie uvedených množstvách ingrediencií si pripravíte šesť porcií andalúzskeho dresingu. Jeho príprava vám zaberie približne pol hodinu. Inšpirovali sme sa z grotto.sk - debrecínsky dresing
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil