Peter Lauf

Porcií 4
Minút40
NáročnosťNízka

(4.33 / 5)
Videné: 12 163 x
Vytvorené: 07.07.2018

Kategória:
Cestoviny
Cestoviny na mnoho spôsov
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou

Recept

Komentár kuchára

Tento recept by som nazval ako silný kompromis na bolonské špagety ! A verte mi ... nehovorím to len tak

Popis

Tieto bolonské cestoviny (ala špagety) z bešamelovou omáčkou sú naozaj dobrý kompromis :) Chutné a výdatné cestovinky. Odporúčam

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.

  • Krok 2.

    Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.

  • Krok 3.

    Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a po chvíli dôkladne premiešame, pridáme mlieko a premiešame, až sa omáčka zahustí.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Vnútro zapekanej misy vymastíme maslom alebo olejom. Na dno dáme cestoviny, na ne potom mäsovú zmes a jemne zatlačíme. Potom na zmes nanesieme rovnomerne pripravenú omáčku. Na vrch nastrúhame syr.

  • Krok 5.

    Pečieme na 200 °C asi 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...