Peter Lauf profilová foto

Porcií 4
Minút40
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 12 045 x
Vytvorené: 07.07.2018

Kategória:
Cestoviny
Cestoviny na mnoho spôsov

Komentár kuchára

Tento recept by som nazval ako silný kompromis na bolonské špagety ! A verte mi ... nehovorím to len tak

Popis

Tieto bolonské cestoviny (ala špagety) z bešamelovou omáčkou sú naozaj dobrý kompromis :) Chutné a výdatné cestovinky. Odporúčam

Potrebujeme:
  • 0.5 Kg Bravčové mleté mäso    recepty
  • 3 PL Paradajkový pretlak    recepty
  • 2 KS Cibuľa    recepty
  • 3 strúčik Cesnak    recepty
  • 1 ČL Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Načítavam ...
  • 1 štipka Čierne korenie (podľa chuti)    recepty
  • 0.5 balenie Korenie Bolonske špagety (podľa chuti)    recepty
  • Bešamelová omáčka

  • 2 PL Maslo    recepty
  • 2 PL Múka polohrubá (najlepšie pšeničná)    recepty
  • 2 šálka Mlieko    recepty
  • 150 g Syr (tvrdý)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.

  • Krok 2.

    Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.

  • Krok 3.

    Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a po chvíli dôkladne premiešame, pridáme mlieko a premiešame, až sa omáčka zahustí.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...