Komentár kuchára
Bolonske špagety - tento recept je u nás doma už nejakú dobu zaužívaný. Preto sa s nim rád podelím
Popis
Vyskúšajte autentický recept na boloňské špagety s lahodnou paradajkovou omáčkou a mletým hovädzím mäsom. Jednoduchý postup a tipy pre dokonalé talianske špagety, ktoré si zamiluje celá rodina.
- 400 g Hovädzie mäso (mleté) recepty
- 1 KS Cibuľa (stredná) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 2 PL Olej olivový recepty
- 800 g Lúpané paradajky (konzervovaných alebo čerstvých) recepty
- 2 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 ČL Cukor kryštálový recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 1/2 ČL Oregáno (sušené) recepty
- 1/2 ČL Bazalka (sušená) recepty
- 100 ml Červené víno (voliteľné) recepty
- 400 g Špagety recepty
- 50 g Parmezán recepty
- Bazalka (na ozdobu) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava základu: Cibuľu a cesnak nakrájaj nadrobno. Na panvici rozohrej olivový olej, pridaj cibuľu a restuj, kým nie je sklovitá. Pridaj cesnak a restuj ešte 1 minútu.
-
Krok 2.
Pridanie mäsa: Pridaj mleté hovädzie mäso a restuj ho, kým sa nerozpadne na drobné kúsky a neprestane byť surové.
-
Krok 3.
Omáčka: Pridaj paradajkový pretlak, lúpané paradajky a víno. Dochuť soľou, čiernym korením, cukrom, oreganom a bazalkou. Premiešaj a nechaj variť na miernom ohni 30-40 minút, kým omáčka nezhustne. Občas premiešaj.
-
Krok 4.
Príprava špagiet: Medzitým uvar špagety v osolenej vode podľa návodu na obale, aby boli al dente. Sceď ich, ale neprelievaj vodou.
-
Krok 5.
Uvarené špagety naservíruj na tanier, polej bohatou vrstvou boloňskej omáčky a posyp strúhaným parmezánom. Ozdob čerstvou bazalkou.
-
Krok 6.
Tipy: Pre autentickejšiu chuť môžeš použiť kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ak chceš jemnejšiu omáčku, môžeš ju čiastočne rozmixovať.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil