Popis
Naše tradičné gazdovské cestoviny, ktoré som obohatila syrom niva. Drahý, si to veľmi pochvaľoval a vrelo tie cestovinky odporúča.
- 250 g Cestoviny (motýliky alebo špirálky) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 KS Klobása recepty
- 100 g Slanina recepty
- 100 KS Šampiňóny recepty
- 200 g Mrazená zelenina (podľa vlastného výberu) recepty
- 100 ml Smotana na varenie recepty
- 2 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 štipka Bazalka recepty
- 1 štipka Sušený cesnak recepty
- 1 štipka Rasca (najlepšie mletá) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V panvičke alebo hrnci si na rozohriatom oleji oprážime nakrájanú cibuľu, slaninu a klobásku. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme korením, rascou, cesnakom, bazalkou a za občasného podlievania vodou dusíme do mäkka. Pridáme šampióny, chvíľočku ešte podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Nastrúhame nivu, najlepšie celý ten trojuholník, necháme rozpustiť a odstavíme.
-
Krok 2.
Medzi časom sme si v osolenej vode uvarili cestoviny (hodia sa motýliky, makaróny, vretienka...), ktoré sme premyli pod horúcou vodou a scedili.
-
Krok 3.
Na záver zmiešame cestoviny s pripravenou gazdovskou zmesou, dobre rozmiešame a podávame.